Bihun goreng singapore

Bihun goreng singapore смотреть последние обновления за сегодня на .

RESEPI BONDA | Bihun Goreng Singapore | Singapore Fried Rice Noodles

780369
10609
213
00:05:52
10.07.2019

Che Nom nak kongsi satu resepi untuk hidangan yang digemari ramai iaitu Bihun Goreng Singapore. Untuk masakan bihun ni kita tak letak kicap pekat atau apa-apa sos yang boleh menjadikannya gelap ataupun merah, sebab kita nakkan bihun yang cerah putih warnanya. Barulah boleh dipanggil bihun goreng Singapore. Bihun ni menarik jika dihidangkan bersama taburan telur dadar yang dihiris halus supaya nampak lebih menarik. Bahan tumbuk halus: 4 biji bawang merah 4 ulas bawang putih 1 sudu besar udang kering //Malay Bahan rencah lain: Sedikit isi ayam 3 keping fishcake 1 mangkuk udang Sedikit serbuk lada hitam Sedikit serbuk lada putih 1 ketul kiub ikan bilis I bungkus bihun, yang dan direndam sedikit air jika perlu Karot kubis garam secukup rasa 2 sudu besar kicap cair Kuchai sedikit gula jika perlu Bahan untuk telur dadar: 1 biji telur Sedikit garam Bahan hiasan: cili kicap hirisan limau nipis/kasturi hirisan cili merah bawang goreng //English Fine mashed material: 4 shallots 4 cloves garlic 1 tablespoon dried shrimp Other ingredients: sliced chicken breast 3 pieces of fishcake 1 bowl of shrimp A little black pepper powder A little white pepper powder 1 anchovy stock cube I pack of dried noodle, which soaked and drain Sprinkles of water, if necessary Carrots cabbage salt to taste 2 tbsp of light soy sauce Kuchai a little sugar, if necessary Ingredients for omelette: 1 egg pinch of salt Ingredients for garnish: chillies soy sauce dipping sliced lime red chilli, slices fried onions spring onions Instagram: 🤍 Facebook: 🤍

Bihun Goreng Singapore | Pedas sedap | Kena Cuba!

520584
6186
184
00:05:37
04.04.2020

Haii jom buat bihun Singapore Cara kak long. Jom kak long kongsikan macam mana nak buat Bahan² * 8 ulas bawang putih * 1 sudu lada Hitam * 2 genggam udang kering * Fishcake / fishball * Dada ayam * Baby sawi, batangnya * 1 biji tomato * Daun sup, daun ketumbar * 1 paket bihun ( rendam 15 minit) * 4 sudu sos tiram Cara²nya. ✔️ Panaskan minyak, goreng dulu ayam Dan fishcake. Ketepikan. ✔️ Blend bawang putih, lada Hitam Dan udang kering ✔️ Guna minyak tadi, tumis bahan blend. Tumis 2x. ✔️ Dah naik minyak, masukkan bihun. Kacau² rata ✔️ Masukkan sos tiram 4 sudu. Masukkan air sikit². Kak long guna Dalam 1 cawan. ✔️ Perasakan dengan garam. Gaul rata. ✔️ Masukkan barang² yang kita dah goreng tadi. Dan lobak merah. ✔️ Kacau rata, masukkan baby sawi dan batangnya. ✔️ Tabur daun sup Dan daun ketumbar ✔️ Akhir sekali masukkan tomato.. Dah siap dan boleh dihidang.. 💃 #BihunSingapore #SendukKakLong #PortResepi

BIHUN SINGAPORE

480086
5117
155
00:02:36
19.06.2019

This video recipe is available in english version : 🤍 Resepi: - 200g bihun ( rendam selama 1 jam dan ditapis) - 1 biji bawang besar - 3 ulas bawang putih - 1 1/2 sudu besar udang kering - 80g dada ayam - 6 ekor udang - 1 biji telur - 2 sudu kecil garam - 1/4 batang lobak merah - 1/6 biji kobis - 3 heli sawi (optional) - 1 1/2 sudu kecil lada hitam (tumbuk kasar) - 1/2 sudu kecil kicap pekat masin - 1/3 cawan air Social Media : - FACEBOOK : 🤍 - INSTAGRAM : 🤍 Music by : Rays by Ikson 🤍

CARA MASAK BIHUN GORENG SINGAPORE YANG SEDAP TAK TERKATA

42849
493
51
00:03:40
06.08.2021

Assalammualaikum semua. Hari ini DB akan kongsikan resepi bihun goreng Singapore yang cukup mudah dan sedap sekali. Bagan-bahan ½ packet bihun yang telah direndam 1 biji bawang merah 2 ulas bawang putih Sedikit ikan bilis Garam secukupnya Serbuk lada hitam Sedikit air Hirisan lobak merah Sayur kangkung Cara-cara yang lebih lengkap boleh tengok di video. Jangan lupa like, share dan subscribe serta on bell notification untuk resepi seterusnya. Terima kasih! Join Telegram ▶️ 🤍 Subscribe Dapur Biru ▶️ 🤍 Follow instagram ▶️ 🤍 Like Facebook ▶️ 🤍 #caramasakbihunsingapore #resepibihungoreng #bihungorengsedap #rahsiamasakbihungoreng #tipsmasakbihun

Bihun Singapore dan Sambal Kicap

316216
5665
275
00:11:28
10.12.2021

Untuk kali ni, kita masak goreng-goreng pula. Bihun goreng putih, atau org Singapore panggil bihun birthday, kan? Che Nom akan tunjuk cara goreng bihun yang anti gagal. Untuk siapa yang baru nak blajar boleh tengok video ni. Nak goreng bihun tak lah susah mana, tapi kalau tersilap langkah, boleh jadi lembik lah..ter keras lah..jd tak sedap lah nanti. Kalau dah nama bihun goreng Singapore, warna nya mesti lah putih, sebab kita tak letakkan cili kisar atau pun sebarang sos dan kicap rasa pedas tu datang dari lada sama ada lada putih atau hitam dan juga dihidang bersama kuah pedas macam sambal tumis, cili potong ataupun sambal kicap. Ada cara buat sambal kicap sekali dalam video ni, layan juga lah makan dengan bihun goreng Satu lagi bahan untuk hiasan atau taburan atas bihun supaya lebih menarik, telur dadar. Che Nom akan tunjuk cara buat telur dadar yg nipis dan tak mudah koyak bila kita masak. //Bahasa Melayu Bahan-bahan untuk bihun goreng: ½ cawan minyak masak 4 biji bawang merah kecil 3-4 ulas bawang putih 1 sudu besar udang kering 1/4 cawan ikan bilis Sedikit air (untuk kisar) 1 ketul isi ayam 2 sudu kecil serbuk lada hitam 1 sudu kecil serbuk lada putih 2 batang kek ikan 1 ketul kiub pati ayam 8-10 ekor udang 400g /1 bungkus bihun ½ batang lobak merah 2-3 sudu besar kicap cair Sayur kobis ½ - 1 sudu kecil gula Garam, jika perlu Sayur kuchai 2 ketul tauhu Bahan-bahan untuk sambal kicap: 1 biji bawang besar 4-5 ulas bawang putih 10 tangkai cili padi Limau nipis Kicap manis Kicap ABC Bahan-bahan untuk telur dadar: 2 biji telur ½ sudu kecil garam 1 sudu kecil tepung jagung 2 sudu besar air 1 sudu kecil garam //English - Ingredients for fried vermicelli: ½ cooking oil 4 shallots 3-4 cloves garlic 1 tablespoon dried shrimp ¼ cup anchovies Some water (for grinding) 1 piece chicken breast 2 teaspoons black pepper powder 1 teaspoon white pepper powder 2 sticks of fish cake 1 chicken stock cube 8-10 shrimp 400g /1 pack of vermicelli ½ carrot 2-3 tablespoons light soy sauce Cabbage ½ - 1 teaspoon sugar Salt, if required Chinese chives 2 pieces tofu Ingredients for soy sauce: 1 red onion 4-5 cloves garlic 10 stalks bird's eye chilli Lime Sweet soy sauce ABC soy sauce Ingredients for omelet: 2 eggs 1 teaspoon cornstarch 2 tablespoons water 1 teaspoons salt Instagram: 🤍 Twitter: 🤍 Facebook: 🤍

TIPS Bihun Goreng Singapore Yang Sedap & SIMPLE | untuk beginners |bihun goreng putih malina lina pg

101272
1217
86
00:04:43
09.10.2020

#bihungoreng #bihungorengsingapore #bihungorengputih #meehongorengsingapore #vermicellifried #beehoon #beehon assalamualaikum bihun goreng singapore sangat popular di Penang dan di Malaysia amnya.Mungkin ianya berbeza dengan resepi di negara jiran iatu Singapura.Versi bihun singapore yang say kongsikan hari ini ialah versi utara,selalunya mee hon singapore di penang dimasukkan sedikit daging.Untuk protin ianya terpulang citarasa masing kalau nak masukkan ayam,udang pun boleh. Kalau di penang ni bihun singapore selalunya dihidangkan di majlis hari jadi.Ianya juga dikenali sebagai bihun putih atau pun bihun birthday. bihun goreng singapore bahan-bahan 1 paket bihun 400g (vermicelli rice) rendam dalam air biasa 1 labu bawang besar (kisar) 3 ulas bawang putih (kisar) 1 sudu besar udang kering (kisar) sedikit isi ayam dan daging 3 keping fish cake 2-3 sudu besar sos tiram 1 sudu besar kicap cair (atau sos ikan) 2 kiub ikan bilis serbuk lada hitam serbuk lada sulah sayur sawi, kucai, cili merah dan cili hijau minyak air secukupnya (1+1/2 cawan) note: resepi bihun goreng singapore ini tidak menggunakan garam #malinalinapg #linapgteratakmutiarakasih #resepilinapg #youtubelinapg #resepisimple#resipemudah #carabuat #macammananakbuat #caramasak #resepmudah #resepenakgampang #easyrecipe #resepisedapmudah #resepimudahdansedap #howtocook #howtomake #carasenangmasak #resepimudahdansedap #tipsmemasak #petuadapur #resep #resepi #masak #jommasak #foodchannel #cooking #allaboutfood #masakapasedap #nakmasakapa #ideamemasak #cookery Please Subscribe My YouTube Channel 🤍 🤍 Full Recipe visit my blog 🤍 Follow My IG 🤍 FB Pages 🤍 For business inquiry/Advertorial/Sponsorship/Event contact us via email malina_wida🤍yahoo.com.my how to how to make how to cook recipe cara memasak cara masak cara buat cara membuat resepi resipi resep bihun goreng singapore bihun goreng resepi bihun goreng singapore bihun goreng putih bihun bihun singapore mudah resepo bihun goreng bihun goreng sedap bee hoon bee hon mee hoon mee hon bihun singapore daging bihun singapore telur bihun goreng birthday bihun birthday resepi goreng bihun singapore

Singapore Fried Bee Hoon Recipe (Penang-Style)

25841
226
10
00:06:21
16.06.2021

Singapore Fried Bee Hoon - With tomato ketchup and chili sauce as its sauce base, this fusion-style fried vermicelli dish is very popular here in Penang. The origin of its name is a mystery as you can't find this dish in Singapore. Video: 🤍 Website: KellyHomeChef.com YouTube: youtube.com/KellyHomeChef Facebook: fb.com/kellyhomechefpg Instagram: instagram.com/kellyhomechef #singaporebeehoon #friedbeehoon #charbeehoonrecipe #friedvermicelli

Resep Bihun Goreng Singapore

9217
162
10
00:01:00
07.02.2021

Waaah, bihun goreng yang satu ini sih juara banget endeusnya. Bikinnya pun guampang bener, lho! ⁣ Bahan: 150 g bihun, seduh air panas, tiriskan 1 sdm minyak wijen 1 sdm kecap asin 3 sdm minyak goreng 4 siung bawang putih, cincang 1 buah cabai merah besar, iris serong tipis 2 sdm saus tiram ½ sdt merica bubuk ½ sdt garam 150 g udang kupas 50 ml air 2 butir telur, buat orak-arik 1 batang daun bawang, iris serong tipis Cara membuat: 1. Lumuri bihun dengan minyak wijen dan kecap asin, aduk rata. Sisihkan. 2. Panaskan minyak goreng dalam wajan. Tumis bawang putih dan cabai merah hingga harum. 3. Masukkan saus tiram, merica dan garam. Aduk. tambahkan udang, aduk hingga berubah warna. 4. Tuangi air, didihkan. Masukkan bihun, telur orak-arik dan daun bawang. Aduk rata, angkat. Sajikan hangat. #Endeus #InspirasiMasakTiapHari #LoveHomeFood #AdaEndeus #MasakCepat #MasakSehat #MasakHemat #NasiGorengSingapore #ResepNasiGorengSingapore #PastiJadi Follow Endeus di: Facebook: 🤍 Instagram: 🤍

Tasty Treat: AJI-SHIO® - Singapore Fried Bihun / Bihun Goreng Singapore

5541
54
0
00:01:01
10.01.2018

Bihun Goreng Singapore Cadangan hidangan: 4-6 orang Bahan-bahan: 350 g Bihun, direndam ½ cawan Minyak masak 7 biji Bawang merah, dikisar 5 ulas Bawang putih, dikisar 150 g Isi ayam, dipotong kecil 15 ekor Udang, dibersihkan 3 biji Telur 2 sudu kecil AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa ½ sudu kecil Kicap masin 1 ½ sudu kecil Garam 100 g Sawi, dipotong 100 g Lobak merah, dipotong memanjang 3 cm ½ cawan Air Cara menyediakan: 1. Panaskan minyak masak dan tumiskan bawang merah dan bawang putih. 2. Masukkan isi ayam dan udang. Kacau sehingga masak. 3. Tepikan isi ayam dan udang di dalam kuali, masukkan telur dan kacau sehingga masak. 4. Perasakan dengan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa, kicap masin dan garam. Kacau rata. 5. Masukkan bihun, sayur-sayuran dan air. Kacau sehingga bihun lembut. 6. Sedia untuk dihidang. Singapore Style Fried Rice Vermicelli Serving suggestion: 4-6 pax Ingredients: 350 g Rice Vermicelli, soaked ½ cup Cooking oil 7 Shallots, blended 5 clove Garlic, blended 150 g Chicken meat, cut into small pieces 15 pieces Prawn, cleaned 3 Eggs 2 tsp AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper ½ tsp Light soy sauce 1 ½ tsp Salt 100 g Mustard green, cut 100 g Carrot, cut into 3 cm lengthwise ½ cup Water Method: 1. Heat the cooking oil and saute the shallot and garlic. 2. Add in chicken slices and prawn. Stir-fry until cooked. 3. In the pot, set aside the chicken and the prawn. Pour in egg and stir until cooked. 4. Season with AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper, light soy sauce and salt. Stir well. 5. Add in rice vermicelli, vegetables and water. Mix well until the rice vermicelli cooked. 6. Ready to serve.

Bihun Goreng Singapura Tak Payah Garam

271739
4101
124
00:06:43
17.06.2020

Malaysian food. Air Tangan Sheila Rusly

Bihun Goreng Putih simple dan sedap, menu yang tak pernah jemu

256999
2994
60
00:03:02
30.06.2020

Bismillahirrahmanirrahim, . Bihun Goreng Putih, menu #alltimefavourite gelap sikit warnanya bila dimasukkan daging. Saya lebih suka gunakan daging berbanding ayam. Tapi anda boleh ubahsuai dengan memasukkan ayam, udang atau sotong. Bihun ini memang tak pedas, saya masak mengikut citarasa keluarga sendiri sebab anak-anak saya tak makan yang pedas. Kalau suka lebih pedas boleh dimakan dengan sambal kicap atau pun cili jeruk. . 🎬🤍surianti_kitchen . Bahan-bahan : . 🔵 1/2 peket bihun (rendam dalam air biasa 30 minit, toskan) 🔵 1 biji bawang besar 🔵 5-7 ulas bawang putih 🔵 200 g daging dipotong kecil 🔵 3 batang fishcake - hiris nipis 🔵 1 1/2 cawan air (boleh tambah hingga daging empuk) 🔵 1-2 sudu besar lada hitam (ditumbuk halus) 🔵 5-6 sudu besar sos tiram 🔵 Sawi 🔵 Lobak merah . . Instagram : 🤍 Facebook : 🤍 Youtube : 🤍 . . #jendeladapursurianti #homesweethome #homecooked #homemade #mihungoreng #mihunputihsurianti #vermicelli #foodblogger #foodporn #instafood #foodstagram #sedap #homecooking #bihunsingapore #bihunsingaporesurianti #foodporn #food #foodie #foodies #foodstagram

Bihun Singapore dan Sambal Kicap | Bihun Singapore Paling Sedap dan Senang Masak |

211379
3371
178
00:12:48
03.02.2022

Resepi Bihun Singapore Bihun Singapore Bahan-bahannya: 1 bungkus bihun 8 ulas bawang putih 1 biji lobak merah ¼ biji kobis panjang ½ sudu besar serbuk lada sulah 1 ½ sudu besar sos tiram 5 sudu besar minyak Air secukupnya Ingredients: 1 packet of vermicelli noodle 8 cloves of garlic 1 carrot ¼ long cabbage ½ tablespoon of white pepper powder 1 ½ tablespoon oyster sauce 5 tablespoons of yoil Water Salt to taste Selamat Mencuba! Teruskan tengok video ini sampai habis dan jangan lupa subscribe. Jangan lupa juga untuk follow Kak Yan di platforms berikut: Instagram:🤍 Facebook:🤍 Blogspot: 🤍

Resipi Bihun Goreng Singapore Simple

253712
1377
21
00:02:12
25.12.2018

Bahan-bahan: 1/2 biji bawang besar 4 biji bawang putih Daging ayam (cincang) Lobak merah Tomato Bihun (rendam & tapis) Daun sup/daun bawang (hiris) Sedikit garam Minyak untuk menumis Air

Bihun Goreng Singapore | Resepi Tokwan | 100 bungkus untuk anak yatim & asnaf

121076
4211
458
00:08:09
26.06.2021

Assalamualaikum.. untuk Video kali ni Tokwan Masak Bihun Goreng ala Singapore..jadi tokwan buat khas buat anak² syurga iaitu anak anak yatim dan asnaf.. semoga mereka gembira dengan hidangan ni.. in shaa Allah... rezeki pahala kongsi bersama Terima Kasih juga kepada penyumbang yang turut sama menyumbang untuk meraikan Anak² yatim dan asnaf.. semoga Allah membalas jasa Baik kita semua Alhamdulillah dengan nikmat yang diberi masih lagi berpeluang untuk merebut ganjaran Allah SWT.. sama-sama kita berkongsi rezeki.. Pahala Kongsi Bersama #Anak²Yatim #donationJI follow facebook page Tokwan kami Terima Kasih juga kepada para penyumbang / infak untuk kongsi pahala semoga Allah melipat gandakan pahala dan rezeki kita semua..

CARA MEMBUAT BIHUN GORENG SINGAPORE YANG PALING SEDAP DAN MUDAH | MESTI CUBA!!!

139931
1140
68
00:05:37
07.01.2020

Hai viewers DB yang kami sayangi, kali ini Dapur Biru ingin kongsikan resipi bihun goreng Singapore untuk anda semua. Sangat mudah untuk membuatnya dan yang pasti sedap tau! Jangan lupa like video ini, share dan subscribe ya. Bahan2: - 1 bungkus Bihun - 1 biji bawang merah - 4 ulas bawang putih - Sedikit garam - Daun kucai - Sedikit lobak merah - Sedikit air - 1 kiub pati ikan bilis - Kek ikan 🤍 fish cake - 2 biji telur - Sedikit lada hitam - Sedikit lada sulah - Cili hidup - Sayuran ikut citarasa ( DB gunakan kangkung dalam masakan bihun ini. Ambil terus dari kebun) Selamat mencuba 🤗 Jom kongsikan resipi ini dengan yang tersayang, keluarga, sahabat dan semua yang ingin belajar membuat Bihun Goreng Singapore. Semoga resipi ini dapat memberi manfaat kepada anda semua. Jika anda sudah mencuba resipi ini bolehlah tag Dapur Biru di youtube, instagram dan facebook dengan #resipimasakanuntukanda Join Telegram ▶️ 🤍 Subscribe Dapur Biru ▶️ 🤍 Follow instagram ▶️ 🤍 Like Facebook ▶️ 🤍 #bihungorengsingapore #caramembuatbihungorengsingapore #caramasakbihungoreng #resepbihunsedap #resipibihungoreng #bihuncampurudang #noodlesrecipe #howto #resep #recipe #resipi #bihun #resipiringkas #ringkassedap #dapurbiru

Bihun Goreng Singapore Yang Wangi Dan Sedap | Tidak Muak Di Makan

10431
315
48
00:05:11
04.07.2022

bahan bahan goreng singapore 1 paket bihun ( 400 gram ) 2 sudu makan lada hitam 2 biji bawang merah 10 ulas bawang putih garam dan gula jus limau udang carrot sawi tauge tomato bahan hiasan telur dadar yg di potong halus bawang goreng daun sup lada merah #bihunsingapore #bihungoreng #bihunsup #resepibihunsedap #meehoon

BIHUN GORENG SINGAPORE

9151
138
0
00:00:31
22.07.2021

Mai masak bihun goreng singapore

19312
252
7
00:00:27
04.06.2022

#mtv #lagulama #slowrock #rockapak #yfp #zikir #dzikir #islamiccontent #islamic #Quran #zikir #nasyid #trending #fyp #malaysia #koleksi #bihungorengsingapore #singapore #bihungoreng support kedai shopee shopee admin ya. admin ada menjual produk berasaskan daripada daun bidara yang dibuat secara homemade dan diruqyah. nak jadi agent pun boleh 🤍 Link channel khusus untuk lagu² sahaja 🤍 🤍

Bihun Goreng Kari Ala SINGAPORE

700
67
241
00:09:04
27.10.2022

Bihun goreng Kari Ala Singapore ini aku masak untuk majikan ku yg rikues masakan ini .kerja di luar negri itu di tuntut harus bisa segalanya yaa teman teman terutama bahasa ,itu sangat penting.

Sahur / Buka Praktis! Resep BIHUN GORENG Ala Solaria [100% Bahan Lokal]

2289247
34586
678
00:07:20
16.04.2021

*English description is at the bottom section.* Matikan subtitle: Settings - Subtitle/CC - Off 00:00 : intro 01:18 : persiapan bahan (prepping the ingredients) 02:38 : memasak bihun goreng (cooking the Fried Bee Hoon) 05:11 : hidangan siap dan tahap plating (the dish is ready to plate and serve) = [INDONESIAN] Resep Bihun Goreng. Bihun goreng merupakan salah satu sajian praktis yang bisa dibuat di rumah. Tekstur bihun yang kenyal dan lembut dipadukan dengan berbagai topping ini bisa dihidangkan mulai dari anak-anak hingga dewasa. Resep Bihun Goreng Ala Solaria (untuk 1-2 porsi) 120 gr bihun, rendam air dingin 2 butir telur 4 buah bakso sapi, potong 50 gr ayam fillet, potong 2 pasang ati ampela, rebus dan iris 50 gr sawi hijau, potong 3 lembar kol, potong 1 batang daun bawang, potong 3 siung bawang merah, parut 3 siung bawang putih, parut 1 sdm Kecap Asin 150 Cap Menjangan 1-2 sdm Kecap Manis Cap Brambang Menjangan 1 sdm saus tiram 1 sdt minyak wijen, opsional 1 sdt kecap inggris, opsional ¼ sdt merica ½ sdt penyedap 150 ml air Minyak untuk menumis Bawang goreng Langkah: 1. Panaskan pan dengan api besar, tuang minyak lalu masukkan telur kemudian aduk-aduk lalu masukkan bawang merah dan bawang putih dan tumis hingga wangi 2. Masukkan ati ampela, ayam, dan bakso kemudian aduk 3. Masukkan bihun lalu tambahkan Kecap Asin 150 Cap Menjangan, Kecap Manis Cap Brambang Menjangan, minyak wijen, dan kecap inggris lalu aduk rata 3. Tambahkan air lalu bumbui dengan merica dan penyedap kemudian masak hingga air susut 4. Masukkan daun bawang, sawi hijau, dan kol aduk rata lalu matikan api 5. Pindahkan ke dalam piring saji, hidangkan dengan taburan bawang goreng di atasnya Jangan lupa cek Instagram 🤍KECAPMENJANGAN Instagram: 🤍 Website: 🤍 = [ENGLISH] Practical! Fried Bee Hoon ala Solaria Recipe [Suhoor Menu] Fried Bee Hoon is a practical dish you can make at home. The bouncy and soft vermicelli with various toppings can be served for kids and adults. Fried Bee Hoon ala Solaria Recipe (yield: 1-2 servings) Ingredients: 120 g vermicelli, soaked in cold water 2 pc egg 4 pc beef meatball, sliced 50 g chicken fillet, sliced 2 pair liver and gizzard, boiled and sliced 50 g choy sum, sliced 3 pc cabbage leaf, sliced 1 pc green onion, sliced 3 pc shallot, grated 3 pc garlic, grated 1 tbsp Cap Menjangan 150 soy sauce 1-2 tbsp Menjangan Cap Brambang sweet soy sauce 1 tbsp oyster sauce 1 tsp sesame oil, optional 1 tsp Worcestershire sauce, optional ¼ tsp pepper ½ tsp flavor enhancer 150 ml water Oil, for frying Fried shallots Steps: 1. Heat the pan with high heat. Pour the oil in and add the eggs in. Stir, and add the shallots and garlic. Stir-fry until fragrant. 2. Add the liver and gizzard, chicken, and meatballs in. Stir. 3. Add the vermicelli in. Add the Cap Menjangan 150 soy sauce, Menjangan Cap Brambang sweet soy sauce, sesame oil, and Worcestershire sauce. Mix well. 4. Add some water and season with pepper and flavor enhancer. Cook until the water is reduced. 5. Add the green onions, choy sum, and cabbage. Stir, then turn the heat off. 6. Plate and serve with fried shallots on top. = Official Site: 🤍 Instagram: 🤍 Business inquiries: contact🤍devinahermawan.com Don’t reupload our content but you can share our videos. Production 2021 © Copyrights by Devina Hermawan. #ResepBihun #ResepBihunGoreng #ResepSahur #ResepDevinaHermawan

Bihun goreng singapore

2382
14
0
00:00:53
16.03.2018

Resepi mudah 🍝🍝🍝🍝🍝🍝🍝 Bihun goreng singapore Bhun yg dcelur rendam pon blh... Tp bse sok pg nk msak.. Sy rendam bihun sblm tdo... Sobxyah celur Bahan A (ditumbuk lumat) Bawang putih Bawang merah Lada hitam Lada sulah Ikan bilis xde xpe. . Bahan B( bubuh je pe yg de kt dapur) Carot Tougey Daun sup Telur Fishcake Step tgok kt video ok😁😁😁😁 #resepimudah #resepisimple #dapurcikasmak #resepisimlpecikasmak #cikasmakmasak #up #bpms #dapurameerah #dapur

BIHUN GORENG PUTIH LETAK TELUR TAK PANDAI MASAK PUN BOLEH BUAT

10732
181
17
00:03:51
03.10.2022

Bahan bahan Bihun direndam hingga lembut Bawang putih Bawang merah Serbuk Lada hitam Kiub pati ikan bilis 2 biji telur Carrot Kubis Cili padi Cara masak Sila rujuk pada video yang ☺️ #bihunputihtelur

Ali's Bihun Singapore

1071
4
2
00:04:33
28.06.2022

Gerai terletak di Jelutong, Pulau Pinang terkenal dengan mi kawahnya yang boleh menghidangkan sebanyak 30 pinggan!🔥 . 📍 Ali’s Bihun Singapore 🏁 Jalan Sungai Pinang, Taman Lita, 11600 Jelutong, Pulau Pinang ⏰ 4pm-12am (Setiap hari) ☎️ 016-324 2431 . Follow Cham Ais di platform lain: Facebook / Instagram / YouTube / TikTok . 📸 DM kami untuk reviu! . #MYfoodie, #makan, #MakanLokal, #chamais, #malaysianfood

Bihun Goreng Singapore Paling Simple | Sedap Mabeless

6276
126
18
00:04:40
03.06.2020

Siapa tahu kenapa Nama dia bihun goreng Singapore? Tapi bihun goreng Singapore ni memang sedaap kan. Nak resepi bihun goreng Singapore Paling Simple? BIHUN GORENG SINGAPORE 👉Bahan² yang digunakan Bahan kisar *7 ulas bawang putih *4 ulas bawang merah *2 inchi halia *1 sudu lada hitam *4 susu udang kering *1/2 batang lobak merah *1 Ikat kucai *7 ekor udang *1 ketul dada ayam *1 paket bihun 🌼🌼Cara menyediakan ✔️Blend semua bahan kisar sehingga halus ✔️Tumis bahan yang kita dah blend tadi sehingga naik minyak. ✔️Bila dah naik minyak masukkan ayam yang dah siap potong. Gaul sampai rata dan biarkan sehingga ayam masak. ✔️Kemudian masukkan lobak merah dan udang. ✔️Masukkan garam secukup rasa. ✔️Seterusnya masukkan bihun dan gaul sehingga semua bahan sebati. ✔️Akhir sekali masukkan kucai dan kacau sekejap. Bila dah rata boleh tutup api ✔️Bihun Goreng Singapore siap untuk di hidangkan 😍😍 #BihunSingapore #BihunGorengSingapore #CikZaaraAkmal

Singapore Fried Bee Hoon | Bihun Goreng Singapore | Singapore Fried Rice Noodles | Fried Bee Hoon

1578
64
11
00:04:17
23.11.2022

Don’t Forget To Subscribe. It’s Free! Enjoy Watching and Trying Out Our Home Recipe | Amma Samayal Food Channel Singapore Fried Bee Hoon | Bihun Goreng Singapore | Singapore Fried Rice Noodles | Fried Noodles In Tamil For Paid Promotion DM us on Instagram 🤍ammasamayal_foodchannel Ingredients: Oil – 2-3 Tbsp Dried Shrimp – 2 Tbsp, Soaked Fish Cake – A Handful, Thinly Sliced Onion – 1 Medium, Half-Rings Garlic – 4-5 Cloves, Thinly Sliced Rice Vermicelli (Bee Hoon) – 400 GM Cabbage – A Handful, Roughly Cut Beansprout (Taugeh) – A Handful Soy Sauce – 3 Tbsp Oyster Sauce – 2 Tbsp Fish Sauce – 3-4 Tbsp White Pepper Powder – 1 Tsp Black Pepper Powder – ½ Tsp Team Credit: Host, Cook, Recipe and Voice Over By - Wasilah Pradha (Amma) DOP, Script, Editing and Channel Managed By - Vijay Raguman (Vijay) Connect with us on: Youtube Channel:🤍 Facebook Page:🤍 Instagram:🤍 TikTok:🤍 Pinterest:🤍 Twitter:🤍 Telegram:🤍 #roadto60ksubscribers #Recipes #fryrecipes #friedbeehoon #singaporeanfriedbeehoon #bihungoreng #resepbihun #resepmihun#friednoodles #stirfry #asianhomecooking #asianathome #asianathomerecipes #cookathome #dinnerrecipes #lunchrecipes #tamilsamayal #tamilvideo #tamilnadu #Malaysia #tamilrecipes #samayalintamil #tamilkitchenrecipes #malaysianrecipes #malaysiandish #asianrecipes #asiandish #foodporn #malaysiansamayal #cook #ammasamayal #Food #Food Show #cookeryshow #Vlog #Tamil #ammasamayalfoodchannel #tamilrecipes #tamilkitchenrecipes #samayalintamil #tamilrecipe #foodvideos

Bihun goreng singapore sedap

6940
101
3
00:00:59
20.01.2022

Behun Goreng Singapore

444
10
3
00:00:42
01.12.2021

Mee Hoon Goreng Singapore - Mudah dan Cepat

1022
40
5
00:05:44
25.11.2022

Resepi mee hoon putih Singapura yang mudah. Selamat mencuba Selamat datang ke Nasser's Kitchen. Resepi kali ini ialah mee hoon singapura yang mudah. Tonton hingga ke akhir video untuk tips dan rahsia mee hoon seperti ini. Tanpa berlengah lagi, jom kita ke dapur! Bahan yang kita perlukan, 400g mee siam/bihun. Rendamkan mee dengan air sejuk untuk 30 minit untuk melembutkan mee hoon. Elakkan merendam dengan air panas kerana ini akan mengeluarkan terlalu banyak kanji dan menjadikan mee terlalu lembut. Buangkan air selepas 30 minit dan ketepikan mee hoon. Kita juga perlukan 200g daging lembu, dihiris nipis. 200g udang yang dibuangkan kulitnya, untuk kita buat air rebusan undang. 13 ulas bawang putih, dicincang halus. 300g sawi. Dipotong seperti ini, asingkan batang dan daunny dan 2 biji buah tomato. Dipotong seperti ini. Masukkan kulit udang dalam periuk kecil dan goreng dengan sedikit sahaja minyak. Rahsia air rebusan udang yang sedap ialah , kulit undang perlu dibakar sebelum direbus. Bila sudah garing dan baunya seperti udang bakar, masukkan 2 cawan air. Didihkan, dan renihkan untuk 10 minit. Keluarkan kulit udang dan ketepikan air rebusan kulit udang. Panaskan sedikit minyak. Bila minyak sudah panas, masukkan bawang putih. Bila bawang putih mula kelihatan garing, masukkan udang. Gunakan api yang kuat. Tujuan kita sekadar manggaringkan bahagian liar udang sahaja, dan bukannya untuk masak sepenuhnya. Bila undang kelihatan garing , keluarkan dahulu. Ini untuk mengelakkan udang terlalu masak dan menjadi kering dan liat. Ketepikan dahulu udang. Sekarang masukkan daging. Goreng sehingga garing bersama bawang putih. Bila daging sudah garing seperti ini, masukkan 1 cawan air rebusan kulit udang. dan 1 lagi cawan air. Bila air sudah mendidih, masukkan 2 sudu kecil garam. 1 sudu kecil gula. Kacau! Jangan tak Kacau! Jika suka boleh tambah 1 sudu kecil serbuk perasa. Masukkan batang sawi dahulu kerana bahagian ini perlu dimasak lebih lama berbanding daun. Masak untuk 2-3 minit. Sekarang masukkan mee hoon. Gaulkan rata. Balikkan mee di bahagian bawah ke atas seperti ini. Mee akan meresap air tumisan daging. Sekarang masukkan daun sawi. Gaulkan. Daun sawi akan kelihatan layu. Tambah 2 sudu kecil serbuk lada putih Aji Shio. Masukkan potongan buah tomato. Dan udang yang telah digoreng tadi. Gaulkan supaya rata. Jika terlalu kering tambah sedikit lagi air. Mee hoon goreng singapura siap untuk dihidangkan dihiaskan dengan bawang goreng. Dan dipadankan dengan cili jeruk. Jika berminat untuk dapatkan resepi cili jeruk, tinggalkan komen di bawah. Selamat mencuba!

Resepi bihun goreng Singapore yang super sedap. Resepinya 👇

138
3
0
00:00:08
29.10.2020

Bahan² Bihun 1 supit (rendam air suam supaya lembut) Ayam potong kecil² Bawang putih 6 ulas (tumbuk lumat) air kosong 2cawan Lobak merah (parut halus2) Lada besar merah (hiasan) Kangkung Gula 4 ½ sb Garam 2 sk Aji sedikit Cukup rasa 1sk Cuka 1 sb Lada hitam (tumbuk sampai lumat) Cara masak Panaskan Minyak dalam kuali tumis Bawang putih.. Kemudian masuk kan ayam dan air. Setelah ayam masak masuk kan Gula, Garam, aji, Cuka,lada hitam dan Cukup rasa. Kacau sebati masuk kan Lobak merah, bihun dan sayur kangkung. Kacau smpai betul2 kering boleh tutup api dan boleh dihidang. Selamat mencuba. 😊 JANGAN LUPA LIKE AND SUBSCRIBE KAWAN²

Cara Masak Bihun Goreng Singapore Paling Simple | Tak Perlu Banyak Bahan Tapi Tetap Sedap

336
2
0
00:02:00
18.01.2023

Assalamualaikum & salam sejahtera semua. Kali ini Azalea Kitchen kongsikan resepi bihun goreng singapore yang sangat mudah dimasak. Tutorial & resepi lengkap boleh tonton di video. Terima kasih kerana menonton. Jangan lupa SHARE, LIKE, COMMENT, SUBSCRIBE dan tekan loceng NOTIFICATION untuk video terbaru Azalea Kitchen. Terima Kasih

TM6: BIHUN SINGAPORE @ BIHUN PUTIH THERMOMIX

3246
37
5
00:03:02
11.05.2022

RESEPI BIHUN SINGAPORE 🤍 BIHUN PUTIH Bahan A: 150g bihun direndam seketika (~5min) Bahan B: 2 ulas bawang merah 3 ulas bawang putih 1 sb (~10g) udang kering 1" halia (saya tak letak) Bahan C: 40g minyak masak 1/2 sk black pepper secukup rasa Bahan D: Protein (isi ayam/udang/sotong/etc..) Sayur (Carrot/kubis/etc..) 120g air 1 sb (~15g) sos tiram Bahan E: 1 sk garam secukup rasa Cara-cara: 1. Masukkan Bahan B dan blend [5sec/sp.6] 2. Masukkan Bahan C dan tumis [4min/120'C/sp.1] 3. Masukkan Bahan D dan masak [2min/120'C/reverse, sp 0.5] 4. Masukkan Bahan A-bihun yang telah direndam dan ditapis air dan bahan E. 5. Masak bihun [3min/varoma/reverse, sp 0.5] 6. Kacau dan terbalikkan bihun menggunakan penyepit jika bihun banyak supaya masak sekata. 7. Tambah lagi masa [1min/varoma/reverse, sp 0.5] Nota: jumlah masa untuk masak bihun kebiasaannya memadai 4 minit. Jika masak dalam kuantiti sikit, boleh terus set masa 4 minit pada step 5. Selamat mencuba dan semoga bermanfaat. 😊 Jom contact ilah (your friendly thermomix advisor), 013-9729482 untuk dapatkan thermomix atau tanya lebih lanjut.😊 #tm6withfadzielah #tm6withfadzielah_resepi #thermomixmalaysia #resepithermomix #TM6malaysia #thermomixadvisor #thermomix #thermomixadvisormalaysia #thermomixselayang #thermomixselangor #thermomixkualalumpur #thermomixkepong #thermomixbatucaves

MEE HOON GORENG SINGAPORE

468
9
1
00:12:07
10.05.2020

Bahan: - 400g mee hoon (rendam) - 1/2 batang lobak (parut) - 5 cendawan hitam (rendam dan hiris) - 1 sb lada hitam - 4 biji bawang merah - 3 ulas bawang putih - 2 sb udang kering - minyak untuk menumis dan - garam/ serbuk perasa

Resep Bihun Goreng ala Chinese Food Restaurant

45972
618
284
00:07:51
18.12.2021

Salah satu menu andalan yang paling mudah dibuat dan enak rasanya yaitu bihun goreng. Selain simple buatanya rasanya juga pasti akan disukai keluarga dirumah. Jadi coba yuk buat sendiri dirumah. Resep Bihun Goreng Bahan : Bihun 3 keping/lempeng Bawang putih 3 siung cincang kasar Baso ikan 3 buah, potong bulat Ati ampela 2 buah Udang 10 buah , cuci bersih dan kulitnya dikupas Dada ayam fillet secukupnya, potong sesuai selera Telur 2 buah Kol secukupnya Caysim 2 batang Wortel 1 batang, potong korek api Kecap asin ikan 2 sdm Saos tiram 2 sdm Kecap manis secukupnya Garam, lada , kaldu bubuk ayam secukupnya Cara membuatnya : 1. Bihun direndam dulu dengan air sampai bihun tidak kaku , lalu angkat dan tiriskan 2. Panaskan wajan dengan minyak secukupnya dan masukkan telur yang sebelumnya dikocok terlebih dahulu, lalu buat orak arik. Angkat kalau telur sudah setengah matang dan sisihkan 3. Tambahkan lagi minyak secukupnya kedalam wajan , lalu kalo minyak sudah panas masukkan bawang putihnya , tumis hingga harum. 4. Masukkan baso ikan, ati ampela, udang dan ayam tumis sampai setengah matang. Lalu masukkan kecap asin ikan 2 sdm, saos tiram 2 sdm dan aduk rata. 5. Lalu masukkan telur yang sudah digoreng sebelumnya , kol dan wortel lalu aduk sampai agak layu 6. Lalu masukkan bihun dengan diberi kecap manis , garam, lada dan kaldu bubuk ayam secukupnya. Jika dirasa kecap manisnya kurang bisa ditambahkan lagi ya ( disesuaikan dengan selera ) 7. Masukkan sedikit air dan aduk rata. Kemudian masukkan caysim dan aduk agar caysim agak layu. 8. Terakhir koreksi rasa. Kalau rasa sudah pas dan enak tinggal matikan kompor, angkat dan sajikan #Bihun #BihunGoreng #OlahanBihun #CaraBuatBihunGoreng #ResepBihunGoreng #MenuHarian #MenuSehariHari #ResepRumahan #MasakanRumahan #MenuSimple #MasakanIndonesia #MenuNusantara #KulinerIndonesia #KulinerNusantara #WisataKuliner #Aleen’sHomeRecipes #ChineseFood #RestoranCina #ChineseFood #OrientalFood #MasakanOriental Selamat Mencoba xoxo

BIHUN GORENG SINGAPORE simple sedap ( BIHUN GORENG PUTIH)

1307
13
0
00:00:45
11.10.2018

📍Please follow my Instagram : 🤍dapur_nadiahaizie80 📍Please subcribe my YouTube channel : Dapur Nadiahaizie80 ❤ Resipi Bihun Goreng Singapura ❤ ✔️Bahan2: 1. Bahan tumbuk: bawang putih, cili api hijau, sedikit biji lada hitam & ikan bilis. 2. Panaskan olive oil. 3. Tumis bahan tumbuk hingga garing & wangi. 4. Masukkan udang. 5. Masukkan bihun. 6. Sedikit air. Sedikit serbuk lada hitam & serbuk lada putih. 8. Garam secukup rasa. 9. Masukkan hirisan tomato, sawi & cili merah. #bihungoreng #bihungorengsingapore #bihungorengputih #adabi #bihungorengsimple #bihungorengsedap #resipisimplesedap #vermicelli #friedvermicelli #mihungoreng #mihun #bihun #masak #cook #cooking

Bihun Goreng Singapore Sure Enak

521
8
1
00:05:51
09.04.2022

Bihun Goreng Singapore Bahan-bahan: 1 pek bihun 12 ekor udang basah Sedikit isi ayam Sedikit fishcake ½ ikat bok choy/sawi ½ lobak merah 2 biji cili merah 2 biji cili hijau (optional) 3 ulas bawang merah 5 ulas bawang putih 1 kiub pati ayam 1 sdm serbuk lada putih 1 sdm serbuk lada hitam 1 sdm gula perang 1 sdt garam 1 butir telur 2 sdm tepung jagung 4 sdm minyak masak Cara-caranya: Seperti yang ditunjukkan di dalam video. Selamat mencuba 😀

BIHUN GORENG SINGAPORE UDANG

1569
11
0
00:00:18
07.10.2018

☑️Please follow my Instagram 🤍dapur_nadiahaizie80 ☑️Please subcribe my YouTube channel : Dapur Nadiahaizie80 ✔️Bahan² kisar: bawang merah bawang putih cili api ikan bilis ✔️Bahan² lain: udang telur bihun (rendam) sawi cili merah garam serbuk lada putih / lada sulah #bihungoreng #bihungorengputih #bihunsingapore #adabi #bihungorengsimple #bihungorengsedap #resipisimplesedap #vermicelli #friedvermicelli #mihungoreng #mihun #bihun #masak #cook #cooking

Resepi bihun singapore

278
12
0
00:00:54
07.08.2021

Cara Membuat Bihun Goreng Singapore

55
1
0
00:00:06
26.10.2021

Jom Goreng Bihun Singapore

Назад
Что ищут прямо сейчас на
bihun goreng singapore Vasiliy Лидертранс стажировка hangrimeni 종로ybm james grime SWIM арсенал поп ит গীতা মাহাত্ম্য baingan keema курс по django не будь дурой у меня есть пару задумок Сальмонелла против рака PREPARACION BOMBERO Carabao Котэ RBL жизнь на бали John Deere